Meer over wat agroforestry precies inhoudt en welke effecten je ervan kan verwachten, lees je in deze rubriek.
Agroforestry in Vlaanderen
Op deze website staat nuttige informatie over agroforestry in Vlaanderen. Zo wordt kennis gebundeld in het Kennisloket en worden beslissingsondersteunende tools beschikbaar gesteld in de Agroforestry Planner. Bij agroforestry-gerelateerde vragen kun je de leden van het Consortium bereiken via mail en telefoon. Daarnaast biedt het Consortium ook bedrijfsbegeleiding aan als je verder wenst te gaan met een persoonlijk advies (o.a. uitwerking plan en ontwerpadvies tegen een standaardvergoeding).
Snel naar
Kennisloket
Onder deze rubriek vind je alle informatie inzake keuzes, aandachtspunten en te verwachten kosten bij het ontwerpen, aanleggen en beheren van een agroforestry systeem.
Onder deze rubriek vind je specifieke informatie over de karakteristieken en teelt van boomsoorten die vaak toegepast worden in agroforestry context.
Leer hier meer over de voordelen die bomen of struiken kunnen bieden voor weidebewoners, maar ook hoe je ze kan beschermen tegen vraat of andere schade door vee of wilde dieren.
Informatie relevant voor de toepassing van agroforestry in combinatie met akker- en tuinbouw.
Een voedselbos is een (landbouw)ecosysteem dat ontworpen is naar het voorbeeld van een natuurlijk bos met een grote diversiteit aan (meerjarige) planten in verschillende lagen.
Informatie over beleid, regelgeving en steunmaatregelen van toepassing voor agroforestry in Vlaanderen.
De financiële en economische kant van het agroforestry verhaal: kosten, baten, verdienmodellen, ketenwerking.
Het introduceren van bomen in de landbouw heeft een impact op klimaatmitigatie (via koolstofopslag) en klimaatadaptatie (via wijzigingen in het microklimaat, waterhuishouding en erosiereductie).
Buiten de eigen regio bewoog de afgelopen jaren heel wat rond agroforestry. We delen hier een aantal Europese organisaties en projecten die een websitebezoek zeker waard zijn.