Filter

AFAktive

In uitvoering AFAktive
greppel berm heuvelland
Agroforestry as a Key to improve Water Management & Adaptation to Extreme Weather Events (AFAktive) zoomt in op de toepassing van agroforestry als strategie om de impact van klimaatextremen te bufferen.

DigitAF

In uitvoering DigitAF
alley cropping LM Vollezele
Binnen DigitAF verbeteren en ontwikkelen de EU partners gebruiksvriendelijke, praktische beslissingsondersteunende instrumenten voor zowel beleid als landbouwers, adviseurs en andere actoren in de waardeketen.

REFOREST

In uitvoering REFOREST EU
alley cropping
Het doel van Reforest is om agroforestry te stimuleren en zo de duurzaamheid van de voedselproductie te verhogen door de waarde van koolstof en biodiversiteit in te bouwen in bedrijfsmodellen voor de landbouw.

Nood aan noot

In uitvoering
Hazelnoten
Binnen dit project wordt het potentieel bekeken van Vlaamse notenteelt en -verwerking. Hiermee willen we inzetten op duurzaam landgebruik, duurzame voedselproductie en lokale eiwitvoorziening te stimuleren.

FoodForward

In uitvoering
Voedselbos
De Operationele Groep FoodForward is een partnerschap tussen landbouwers & onderzoekers. De focus ligt op voedselbossen als inspirerend en innovatief verdienmodel.

AGROMIX

In uitvoering EU AGROMIX
Agroforestry-strook @PHAE
AGROMIX richt zich gedurende vier jaar op landbouwsystemen waar men dierlijke productie, plantaardige productie en/of de aanplant van bomen combineert.

Agroforestry 2025

In uitvoering AGROFORESTRY2025
Agroforestry met dieren
Met het nieuwe project ‘AGROFORESTRY 2025’ mikken we op het verhogen van de toepasbaarheid van agroforestry binnen de Vlaamse landbouwsector.

Niet gevonden wat je zocht?

In ons onderzoeksportaal vind je wat je zoekt.

Ga naar het onderzoeksportaal