Filter

Boslandbouw wortelt in Vlaams-Brabant

In uitvoering Herent
Praktijkpunt VB
Door middel van monitoring en gesprekken met landbouwers, onderzoekers en beleidsmedewerkers zetten we ons in voor een betere afstemming om de verspreiding van boslandbouw in Vlaams-Brabant te bevorderen.

CAMBIUM: boslandbouw integraal

In uitvoering
Dieren boomstrook
CAMBIUM = Connecting Actors and Multidisciplinary knowledge on agroforestry into a Broadly applicable and Integrated guidance tool: towards acceleration and Upscaling iMplementation.

AFaktive

In uitvoering AFAktive
greppel berm heuvelland
Agroforestry as a Key to improve Water Management & Adaptation to Extreme Weather Events (AFAktive) zoomt in op de toepassing van agroforestry als strategie om de impact van klimaatextremen te bufferen.

DigitAF

In uitvoering DigitAF
alley cropping LM Vollezele
Binnen DigitAF verbeteren en ontwikkelen de EU partners gebruiksvriendelijke, praktische beslissingsondersteunende instrumenten voor zowel beleid als landbouwers, adviseurs en andere actoren in de waardeketen.

REFOREST

In uitvoering REFOREST EU
alley cropping
Het doel van Reforest is om agroforestry te stimuleren en zo de duurzaamheid van de voedselproductie te verhogen door de waarde van koolstof en biodiversiteit in te bouwen in bedrijfsmodellen voor de landbouw.

Nood aan noot

In uitvoering
Hazelnoten
Binnen dit project wordt het potentieel bekeken van Vlaamse notenteelt en -verwerking. Hiermee willen we inzetten op duurzaam landgebruik, duurzame voedselproductie en lokale eiwitvoorziening te stimuleren.

FoodForward

In uitvoering
Voedselbos
De Operationele Groep FoodForward is een partnerschap tussen landbouwers & onderzoekers. De focus ligt op voedselbossen als inspirerend en innovatief verdienmodel.

Niet gevonden wat je zocht?

In ons onderzoeksportaal vind je wat je zoekt.

Ga naar het onderzoeksportaal