Nieuws | Projectnieuws Ons digitale aanbod groeit

10/06/2024

Achter de schermen van de Agroforestry Planner schuilen enthousiaste onderzoekers die jou digitaal willen ondersteunen tijdens het omschakelingsproces naar en implementatie van agroforestry. Zo bieden we diverse tools aan die je helpen bij het verbreden van kennis (Kennisloket en E-Academy), maar ook interactieve tools die inzicht geven in praktische vraagstukken, zoals het ontwerp van een agroforestry systeem (BETULA), het berekenen van koolstofopslag (CARAT) en het kiezen van geschikte machines voor de machinale oogst van noten (MIMOSA).

We streven ernaar om te vetrekken vanuit praktijkervaringen en te luisteren naar degenen die op het punt staan om met agroforestry aan de slag te gaan. Zo kunnen we tools te ontwikkelen die een betrouwbaar antwoord bieden op de noden die leven op het terrein. Een vaak terugkerende vraag is: ‘’kunnen jullie hulp bieden bij het inschatten van de financiële effecten van mijn agroforestry plan?’’ Goed nieuws! De eerste versie van de nieuwe tool INTACT (INTeractieve Agroforestry Kosten-baten Tool) is gelanceerd op de Agroforestry Planner. Deze tool biedt je de kans om op interactieve wijze de kosten en baten te begroten voor de bomen en struiken in jouw agroforestry project. INTACT helpt je om alle onderdelen van de investerings- en onderhoudskosten, alsook de te verwachten inkomsten, stap voor stap mee in rekening te nemen. De tool is gebruiksvriendelijk, houdt rekening met je eigen situatie en je krijgt een uitkomst die jouw keuzes samenvat en visualiseert. Hierdoor kan INTACT je op voorhand helpen bij het (correcter) inschatten van de financiële effecten van je plannen.

Benieuwd om INTACT 1.0 uit te testen? Klik dan op: Agroforestry Planner Overzicht en vergeet niet om ons feedback te geven, zodat we de gebruikerservaring kunnen blijven optimaliseren.

Agroforestry Planner
Intact