Event Zesde walnotendag - Emblem

walnoot

Voor de zesde keer vindt opnieuw een Vlaamse walnotendag plaats dit jaar! Ditmaal is de walnotendag bij Hugo Vets, Emblemseweg 79 2530 Emblem. Er is nood aan kennisdeling en netwerking in de Lage Landen. Dit begint in de boomkwekerij en eindigt bij de afzet.

Het ochtendprogramma richt zich tot de beroepstelers en kenners. Dit begint stipt om 08.30.u. Er is een netwerkgesprek, enkele raservaringen door Eric Van de Plas, een rondleiding in de boomkwekerij en de walnotenboomgaard door Hugo Vets tot 11.45. u. Een vroegtijdige verplichte inschrijving via marcel@bodemengroen.eu vóór 8/11/23 is een strikte voorwaarde.

Het middagprogramma start om 13.00.u. en staat open voor iedereen.

Het programma bestaat uit 2 rondleidingen in de boomkwekerij en de jonge walnotenboomgaard. Er is een overzicht van verschillende walnotenrassen, smaaktesten, nieuwe vondsten en info over teeltzorgen. Heb je een beloftevolle verbetering? Breng ze mee en laat ze beoordelen. Deze namiddag is een ideaal ogenblik om bij te praten over de walnotenteelt in de loods.

Deelnemers: Bodem&Groen (bemestingsadvies), Howitec netten, Lazeroms Notenbomen (veredeling en boomkwekerij), Nederlandse Noten Vereniging/ NNV, de Nootsaeck (advies), Praktijkpunt Landbouw Vlaams Brabant Herent (onderzoek), VELD 4 (mechanisatie en verwerking), Veredelde Walnoot ( Jan van Hellemond) en Walneut (notenteler, wassen en drogen Jeroen en Leen Trippaers-Penxten) .

Het pas verschenen boek "De teelt van walnoten" (€59,0), evenals het boek "De teelt van hazelnoten" (€39,9), zullen te koop aangeboden worden op deze notendag. Enkel contante betaling aan de stand van de NNV. Ter plekke aankopen bespaart u de verzendingskosten.

Deelname in de onkosten en de notenproeverijen is 5 EURO/deelnemer. Gratis voor vrijwilligers en NNV-leden. Er is een parking voorzien. Meer info bij Hugo Vets 0486/063307.

Heb je deze reportage al gezien?