Event Film in het bos - veehouderij en natuurbeheer - Gentbrugse Meersen

Nils Mouton in Gentbrugse Meersen

Dierenartsen Zonder Grenzen en Stad Gent nodigen u graag uit voor Film in het Bos in de Gentbrugse Meersen op woensdag 13 september.

In de Gentbrugse Meersen, één van de vier groenpolen in Gent, rijst voor één avond een openluchtcinema op. Op woensdag 13 september, vlak naast een van de verschillende begrazingsblokken van de meersen, organiseren Dierenartsen Zonder Grenzen en Stad Gent ‘Film in het Bos’, een concept van BOS+.

HET PROGRAMMA

Dat veehouderij en natuurbeheer ook hand in hand kunnen gaan, laat het graasbeheer in de Gentbrugse Meersen duidelijk zien. Neem deel aan inspirerende wandelingen met experten doorheen de verschillende begrazingsblokken in de meersen en ontdek hoe we met de juiste keuzes een gezonde omgeving kunnen creëren voor zowel mens, dier als planeet.

Biologisch veehouder Nils Mouton van bioboerderij De Zwaluw deelt zijn ervaringen en vertelt ons hoe zijn koeien gedijen in dit unieke gebied.

Eva Kerselaers en Eva Verstraete van Stad Gent onthullen de vernieuwende landbouwvisie en hoe zij het maaibeheer een andere wending gaven.

Filip Smagghe van Stad Gent laat ons zien hoe de aanwezigheid van grazende dieren een positieve invloed heeft op het ecosysteem en welke flora hierdoor gedijt.

Na de wandelingen gaat MO*-journaliste Elien Spillebeen in gesprek over veehouderij en natuurbeheer met Eva Kerselaers, beleidsadviseur land- en tuinbouw voor Stad Gent, Jan Van Uytvanck, INBO-onderzoeker naar natuurbeheer met grote grazers, en Nils Mouton, veehouder in de Gentbrugse Meersen.

Tot slot laten we je kennismaken met rondtrekkende veehouderij en graasgebieden wereldwijd via kortfilms uit Canada, Hongarije en Tanzania. Kom en ontdek het pastoralisme in al zijn diversiteit!

  • 17u00: Opening
  • 17u30: 1e begeleide wandeling door de meersen
  • 18u30: 2e begeleide wandeling door de meersen
  • 19u30: Gesprek over veehouderij en natuurbeheer met Nils Mouton, Jan Van Uytvanck en Eva Kerselaers, gemodereerd door Elien Spillebeen (MO*)
  • 20u30: Start van de filmvertoning
  • 21u30: Napraten bij een drankje en muziek

Dit evenement is gratis, maar je wordt verzocht je op voorhand te registreren.

Meer informatie over de films en het evenement vind je op deze website. Dit evenement is gratis, maar je wordt verzocht je hier te registreren.

Deze uitnodiging delen mag en breng gerust vrienden of familie mee!