Event Boeren EN Burgers: samen richting een coöperatieve burgerboerderij?

Pomona campagnebeeld

Ooit van Pomona gehoord? Dit coöperatief boslandbouwbedrijf in het Waasland is de moeite waard om te leren kennen. Boeren en burgers zorgen er in een intense samenwerking voor eigen lokale, gezonde en duurzame voeding. Pomona heeft grootse plannen om dit succesvol initiatief ook op andere plaatsen in Vlaanderen op te starten. Wie weet... in de Vlaamse Ardennen? Als het van een groepje ondernemende burgers, organisaties en schepen Francia Neirinck van gemeente Zwalm afhangt, dan wordt het een volmondige ja! Tijdens een infoavond ontdek je hun plannen en dromen. Wie weet voel ook jij je geroepen om hierbij aan te sluiten?

Naast Pomona komen ook een aantal andere sprekers aan het woord, onder meer van Ourobouros en ILVO. Bert Reubens (ILVO en Agroforestry Vlaanderen) vertelt over de mogelijkheden en kansen om met agroforestry in de landbouw aan de slag te gaan. Als enthousiast verteller weet hij te inspireren en te motiveren!
Dit belooft een boeiende avond te worden vol interessante, nieuwe contacten en wie weet ... een burgerboerderij in regio Zwalm? Boer EN burger, iedereen welkom! Samen ontdekken we mogelijkheden en doen we ideeën op.

In samenwerking met 360° Open Ruimte in de Vlaamse Ardennen, Gemeente Zwalm, ILVO, Natuurpunt Zwalmvallei, Pomona

Begeleiders: Bert Ostyn, Bert Reubens, Stéphanie De Caluwé

Praktisch: Donderdag 22/9, 19u30, Gemeentehuis Zwalm (Grote Raadzaal)

Inschrijving: https://www.eventbrite.be/e/tickets-infosessie-pomona-vlaamse-ardennen-378990590057

Vragen: stephanie@pomonavzw.be

Meer informatie: https://pomonavzw.be/