Nieuws Plant bomen en word een Oost-Vlaamse koolstofboer

27/05/2021

Door het aanplanten en goed beheren van bomen en struiken op of rond landbouwpercelen (agroforestry genoemd), kan er in die percelen heel wat koolstof worden opgeslagen in zowel de biomassa als de bodem. BOS+, Bioforum, ILVO en de Oost-Vlaamse Regionale Landschappen slaan de handen in elkaar en willen een tool lanceren die burgers en bedrijven de kans biedt om hun CO2 uitstoot te compenseren door te investeren in landbouwbedrijven met agroforestry. Als landbouwer word je dan vergoed voor de gerealiseerde extra koolstofopslag. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is dit project misschien wel iets voor jou.

Jonge bomen in graan
Bomen op het veld zorgen voor aanzienlijke opslag van koolstof in de biomassa en de bodem.


Wie zoeken we: Oost-Vlaamse landbouwers die interesse hebben om bomen en struiken aan te planten op of rond hun percelen

Waarom deelnemen: als het project wordt goedgekeurd, word je ondersteund bij het uitwerken van een aanplantplan en bij de aanplant zelf, en je krijgt een compensatie voor de gerealiseerde koolstofopslag

Voel je je aangesproken? Neem dan zeker contact op met Sanne (Sanne.vandenberge@bosplus.be; +32 (0)9 278 65 66) voor meer informatie.

Let op: op dit moment werken we aan een projectvoorstel dat wordt ingediend bij de provincie Oost-Vlaanderen. Het is niet gegarandeerd dat dit project goedgekeurd wordt.

Auteurs: Laura Van Vooren (BioForum), Sanne Vanden Berge (Bosplus)

Ook interessant