Activiteit | Nieuws AGROMIX zet in op regeneratieve landbouw. En jij?

27/05/2021

AGROMIX is een EU project dat inspeelt op de kansen die gemengde landbouw en agroforestry bieden. Kansen om een deel van de oplossing te vormen voor de gevolgen van klimaatverandering, bodemdegradatie en verlies aan biodiversiteit. Ben jij landbouwer of landeigenaar? Heb je interesse in het maximaliseren van voordelen voor landbouw én natuurlijke omgeving? Lees dan meer op de projectwebsite en neem deel aan de online survey.


Landbouw en landgebruik staan op een kruispunt: we worden meer dan ooit geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering, bodemdegradatie en verlies van biodiversiteit. Echter, regeneratieve praktijken zoals gemengde landbouw en agroforestry bieden kansen voor de landbouw om een deel van de oplossing te vormen voor deze uitdagingen. AGROMIX is een EU project dat inspeelt op die kansen. Het focust op agroecologische oplossingen voor op landbouwbedrijven, in landgebruik en in de agrovoedingsketen. AGROMIX brengt landbouwers, onderzoekers en beleidsmakers samen om oplossingen te verkennen en instrumenten te ontwikkelen voor een veerkrachtiger landgebruik in Europa. Meer lezen? Check de website www.agromixproject.eu.

Ben jij landbouwer of landeigenaar? Heb je interesse in het maximaliseren van voordelen voor landbouw én natuurlijke omgeving? Het AGROMIX team zou het fijn vinden mocht je jouw praktijkervaringen willen delen via deze survey: https://coventry.onlinesurveys.ac.uk/agromix-the-benefits-from-nature-are-you-using-them

Auteur: Bert Reubens (ILVO)