Event | Studiedag Lezingenreeks herstellende landbouw

Inschrijven

Inschrijven verplicht

Herstellende landbouw

Pomona vzw (www.pomonavzw.be) en Onderzoekscentrum 'Futures through Design' van HOGENT (www.hogent.be/onderzoekscentra/futures-through-design) slaan de handen in elkaar voor een driedelige hybride LEZINGENREEKS over HERSTELLENDE LANDBOUW. Elke avond wordt geopend door een internationale spreker gevolgd door Vlaamse (onderzoeks)projecten en visies. Centrale invalshoek is hoe herstellende landbouw ons landschap weer toekomstperspectief kan bieden.

De eerste avond leidt ons in in het concept 'Herstellende Landbouw' (21 april 2022), de tweede avond (11 mei 2022) kijkt naar de landschappelijke kansen voor en door herstellende landbouw en de derde avond (24 mei 2022) zoomt in op één bepaalde vorm van herstellende landbouw, namelijk voedselbossen. Meer informatie verder in deze e-mail. De avonden beginnen steeds om 19u30 en eindigen om 21u45.

Inschrijven kan via de volgende linken.

Donderdag 21 april 2022 - 'Wat is herstellende landbouw?':

Keynote van Mark Shepard (USA) - Ontwerper van New Forest Farm (www.newforestfarm.us), Wisconsin USA, auteur van 'Restoration Agriculture' en 'Water for Any Farm'. Grote inspiratiebron voor Pomona!

Bert Reubens (ILVO) licht herstellende landbouw in Vlaanderen toe, Lieven Bauwens (Pomona) bespreekt het concept van burger+boerenboerderij Pomona.

Inschrijven:

In het auditorium: eventbrite.be/e/tickets-herstellende-landbouw-1-wat-is-herstellende-landbouw-in-zaal-293638780497

Online: www.eventbrite.be/e/tickets-herstellende-landbouw-1-wat-is-herstellende-landbouw-online-295362686747

Woensdag 11 mei 'Ruimtelijke en landschappelijke kansen voor herstellende landbouw':

Keynote van Berno Strootman (NL) - Landschapsarchitect bij het Nederlands College van Rijksadviseurs 2016-2020 en co-auteur van 'Boer doet leven' (https://strootman.net/projecten/boer-van-de-toekomst).

Griet Celens (VLM) bekijkt de ruimte in Vlaanderen vanuit het perspectief van herstellende landbouw. Steven Heyde en Stefanie Delarue (Futures through Design, HOGENT) zien strategische kansen voor herstellende landbouw op historische landgoederen.

Inschrijven:

In het auditorium: www.eventbrite.be/e/tickets-herstellende-landbouw-2-kansen-voor-een-herstellend-landschap-in-zaal-293640615987

Online: www.eventbrite.be/e/tickets-herstellende-landbouw-2-kansen-voor-een-herstellend-landschap-online-304604067967

Dinsdag 24 mei 'Voedselbos als vorm van herstellende landbouw':

Keynote van Wouter van Eck (NL) - Ontwerper van voedselbos Ketelbroek en Schijndel en voorzitter van Stichting Voedselbosbouw Nederland (www.voedselbosbouw.org).

Met Bert Dhondt (Het Voedselbos) en Diderik Clarebout (de Woudezel) worden twee Vlaamse pioniers aan het woord gelaten, specifiek over concept en ontwerp van voedselbossen en plantgoed en plantenkeuze. Stéphanie De Caluwé (Pomona) illustreert dit met het ontwerp, aanplant en beheer van het Pomona Voedselbos.

Inschrijven:

In het auditorium: www.eventbrite.be/e/tickets-herstellende-landbouw-3-voedselbossen-als-mogelijke-vorm-in-zaal-293641799527

Online: www.eventbrite.be/e/tickets-herstellende-landbouw-3-voedselbossen-als-mogelijke-vorm-online-305033432207

  • gratis
  • Hybride: online + fysiek in auditorium Permeke (Hogeschool Gent, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent)