Demo | Studiedag Farmlife Masterclass ‘Natuurlijke beschutting op en rond de weide in de praktijk’ - VOLZET

Paard in natuurlijke habitat

Na meer dan een jaar online masterclasses, nodigen we u graag uit op een fysieke masterclass op donderdag 1 juli. Deze focust op het gebruik van groen (voor schaduw, biodiversiteit, windbreek, voeder,…) op en rond de weide.

Daarvoor zijn we te gast op de Kasteelhoeve Wange waar landschapsarchitect Valentijn Docquier (Viva Concept) ons rondleidt op het domein. Hier grazen paarden (en in de zomer enkele runderen) in een natuurlijke omgeving met hagen, vrijstaande bomen, voedereilanden, … In de namiddag heet Jarno Vandepoel ons welkom op de natuurinclusieve boerderij De Vaerendriesch met wit-blauwdubbeldoel rundvee. De koeien grazen op weides omgeven door groen, maar doen ook aan natuurbeheer in het Heibos in samenwerking met Natuurpunt.

Tot slot licht Joachim Lambrechts (Regionaal Landschap Zuid-Hageland) het project ‘Schaduwgroen in veeweiden: van schaduwboom tot voederstruik’ toe en legt hij uit hoe de Regionale Landschappen u kunnen ondersteunen bij uw project.

U kan helaas niet meer inschrijven voor deze masterclass. Stuur een mail indien je op de reservelijst wenst, dan geven we je eens seintje wanneer iemand wegvalt.

  • 09:30 — 15:30
  • Gratis
  • Kasteelhoeve Wange & De Vaerendriesch

Programma

Ontvangst met koffie (Kasteelhoeve Wange)
Rondleiding Kasteelhoeve Wange door Valentijn Docquier
Eigen lunch (drankje ter plaatse) + verplaatsing met eigen vervoer
Rondleiding De Vaerendriesch door Jarno Vandepoel
Toelichting Joachim Lambrechts
Afsluiter met hoeveijs

Sprekers

Valentijn Docquier

Viva Concept

Jarno Vandepoel

De Vaerendriesch

Joachim Lambrechts

Regionaal Landschap Zuid-Hageland