Event De KERS - een organisatie van de Nationale Boomgaardenstichting

Kers

Na twee jaar met een beknopte editie van ‘de KERS®’ kunnen we zondag 26 juni 2022 weer aanknopen bij de oude traditie van ons groots zomerevent ‘de KERS®’ als vanouds…

We nodigen jullie graag uit om naar deze happening te komen, waar je kan genieten van de boomgaarden, van het lekkers dat de bomen te bieden hebben (kersen!!) en wat de medewerkers van de Boomgaardenstichting vzw er van gemaakt hebben (kersenpannenkoek, kersenijs, taart en gebak, sap en andere dranken, …)!

We laten jullie kennis maken met de boomgaarden, met hun biodiversiteit en het grote aantal aan variëteiten die we nog als levend erfgoed bewaard hebben uit het verleden.

Verder schenken we veel aandacht aan de invloed van de klimaatverandering op de kersenbomen en de maatregelen die we nemen om de bomen en variëteiten te redden.

We vragen jullie beleefd om kennissen, vrienden en familie uit te nodigen om mee te komen genieten van en bij te leren over deze unieke zomervrucht! De activiteit gaat door in de Landcommanderij van Alden Biesen te Rijkhoven – Bilzen vanaf 10u tot 17u op zondag 26 juni.