Nieuwsberichten

27.06.2018 - 3de nieuwsbrief AFINET

We zijn halfweg het project en stellen je graag onze laatste vorderingen voor. Deze nieuwsbrief beschrijft de meest recente activiteiten van de negen RAIN’s van AFINET. Verder lees je in de rubriek ‘Agroforestry in actie’ inspirerende ideeën van landbouwbedrijven die agroforestry toepassen in Europa, ontdek je nieuwe projecten en initiatieven in ‘AFINET Samenwerkingen’ en kom je in de technische artikels meer te weten over nieuwe agroforestry beheertechnieken.

We hopen dat je plezier beleeft aan de nieuwe AFINET-nieuwsbrief! Meer informatie over AFINET is te vinden op onze website. Indien je nog geen lid bent van de RAIN in Vlaanderen maar wel interesse hebt, neem dan gerust contact op met Bert Reubens (bert.reubens@ilvo.vlaanderen.be, 09/272 26 70).

Lees hier de nieuwsbrief


Lees meer ...

26.06.2018 - Verslag infoavond agroforestry - 18/06/2018 - Lovendegem

Op 18 juni 2017 organiseerde het consortium "Agroforestry in Vlaanderen" in Lovendegem een infoavond omtrent agroforestry. Naast de algemene principes van boslandbouw, de toelichting van het project "Agroforestry in Vlaanderen" en de uitleg rond wetgeving en subsidies, brachten we ook een bezoek aan de agroforestrypercelen van Nils Mouton.


Lees meer ...

26.06.2018 - Cursus begeleidingssnoei voor jonge bomen - 17/07/2018, Heuvelland

Voor starters met agroforestry organiseren we op dinsdag 17 juli in Heuvelland een cursus begeleidingssnoei voor bomen in agroforestry. De cursus zal doorgaan van 10u30 tot 16u op het agroforestry-perceel van Paul Merlevede (Vakantiehoeve Rodeberg, Schomminkelstraat 26, 8954 Heuvelland). We starten met een korte theoretische inleiding, vervolgens gaan we het terrein op om bij een vijftal boomsoorten zelf begeleidingssnoei te gaan uitvoeren.

 


Lees meer ...

26.06.2018 - Uw privacy is belangrijk voor ons

Het Consortium Agroforestry hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. We doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Het Consortium Agroforestry houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Lees meer ...

21.06.2018 - Excursie: Agroforestry in Noord-Frankrijk

Zoals de twee voorgaande jaren organiseert het consortium Agroforestry Vlaanderen ook dit jaar weer een studiereis. Deze keer in samenwerking met AGROOF, een studiebureau dat zich gespecialiseerd heeft  in agroforestry. Tussen maandag 17 september en woensdag 19 september nemen we een kijkje bij onze Franse buren. Tijdens deze studiereis ligt de focus op productie van kwaliteitshout, professioneel beheer, agronomische impact en vermarkting van houtige biomassa.


Interesse om samen met ons een blik te werpen op hoe onze Franse buren agroforestry implementeren op hun bedrijf? Bekijk dan snel het programma en schrijf je in.Zoals de twee voorgaande jaren organiseert het consortium Agroforestry Vlaanderen ook dit jaar weer een studiereis. Deze keer in samenwerking met AGROOF, een studiebureau dat zich gespecialiseerd heeft in agroforestry. Tussen maandag 17 september en woensdag 19 september nemen we een kijkje bij onze Franse buren. Tijdens deze studiereis ligt de focus op productie van kwaliteitshout, professioneel beheer, agronomische impact en vermarkting van houtige biomassa.
Interesse om met ons mee te gaan om te zien hoe onze Franse buren het aanpakken? Lees dan hier het programma en schrijf je in.

Lees meer ...

Nieuwsarchief

© .