Nieuwsberichten

20.01.2020 - Nieuwe Masterclass: Hoe zet ik mijn (lokaal) product in de markt - 18/02/2020

Vanaf heden kan u zich inschrijven voor de eerstvolgende FARMLIFE masterclass agroforestry, die doorgaat in zaal Tempelhof (Lievegem) op dinsdag 18 februari. Onderwerp van de masterclass is "Hoe zet ik mijn (lokaal) product in de markt".

Het inschrijvingsformulier en meer info over het voorlopige programma van de dag kan je vinden via deze link.

Het aantal plaatsen voor deze masterclass is beperkt. Na invullen van het formulier krijgt u per mail nog een definitieve bevestiging van inschrijving, met bijkomende praktische informatie.


Lees meer ...

26.11.2019 - AFINET Slotconferentie en plantactie voedselbos Asse - 10/12/2019

Het AgroForestry Innovation NETworks project, kortweg AFINET, loopt af op 31 december 2019. Op 10 december 2019 organiseren de 13 Europese partners nog een gezamenlijke slotbijeenkomst in Brussel. Raadpleeg hier de uitnodiging. Voorafgaand aan deze vergadering worden de handen uit de mouwen gestoken met een plantactie voor een voedselbos.


Lees meer ...

21.11.2019 - De Agroforestry Planner: zelf aan de slag

De "Agroforestry Planner", ontwikkeld door de partners van Agroforestry Vlaanderen, helpt landbouwers, adviseurs en andere toepassers bij het opmaken van een concreet plan voor de inrichting van een agroforestry perceel. Stap per stap wordt de gebruiker geleid door de verschillende keuzes en aspecten die aandacht verdienen, van doelstelling en boomsoortenkeuze tot effectieve inplanting en aandachtspunten inzake onderhoud en beheer. Met name voor de boomsoortenkeuze is een uitgebreide keuzetabel voorzien, die de gebruiker begeleidt bij het kiezen van de geschikt boomsoort voor zijn/haar perceel. Op het einde wordt een verslag aangemaakt met een overzicht van alle gemaakte keuzes, een toetsing aan de subsidiemaatregel, en de belangrijkste aandachtpunten voor het gekozen agroforestry systeem. Deze begeleidingstool vervangt geen individueel advies op maat van het bedrijf, maar is wel een handig en efficiënt hulpmiddel voor de eerste stappen.

Probeer het zelf uit:Lees meer ...

18.11.2019 - Een strategisch plan voor agroforestry in Vlaanderen

Naar aanleiding van het Agroforestry Slotevent op 23 oktober, lanceerden Wervel en EURAF voorzitter Patrick Worms een opmerkelijke oproep aan onze kersverse Minister van Landbouw Hilde Crevits. Daarin sturen ze aan op een heuse Vlaamse Agroforestry-strategie, naar het voorbeeld van onze Nederlandse en Franse buren. Klik, like en deel op Facebook, Twitter, LinkedIn. Feedback op deze oproep is ook welkom.Lees meer ...

18.11.2019 - Vijfde Europees Agroforestry Congres in Nuoro (Sardinië) 18-20/05/2020


Lees meer ...

© .