Partners

Bodemkundige Dienst van België

Inagro

agrobeheercentrum

Wervel

BOSplus

Nieuwsberichten

Huidige artikelen | Categories | Zoek

27.06.2018

3de nieuwsbrief AFINET

We zijn halfweg het project en stellen je graag onze laatste vorderingen voor. Deze nieuwsbrief beschrijft de meest recente activiteiten van de negen RAIN’s van AFINET. Verder lees je in de rubriek ‘Agroforestry in actie’ inspirerende ideeën van landbouwbedrijven die agroforestry toepassen in Europa, ontdek je nieuwe projecten en initiatieven in ‘AFINET Samenwerkingen’ en kom je in de technische artikels meer te weten over nieuwe agroforestry beheertechnieken.

We hopen dat je plezier beleeft aan de nieuwe AFINET-nieuwsbrief! Meer informatie over AFINET is te vinden op onze website. Indien je nog geen lid bent van de RAIN in Vlaanderen maar wel interesse hebt, neem dan gerust contact op met Bert Reubens (bert.reubens@ilvo.vlaanderen.be, 09/272 26 70).

Lees hier de nieuwsbrief26.06.2018

Verslag infoavond agroforestry - 18/06/2018 - Lovendegem

Op 18 juni 2017 organiseerde het consortium "Agroforestry in Vlaanderen" in Lovendegem een infoavond omtrent agroforestry. Naast de algemene principes van boslandbouw, de toelichting van het project "Agroforestry in Vlaanderen" en de uitleg rond wetgeving en subsidies, brachten we ook een bezoek aan de agroforestrypercelen van Nils Mouton.26.06.2018

Cursus begeleidingssnoei voor jonge bomen - 17/07/2018, Heuvelland

Voor starters met agroforestry organiseren we op dinsdag 17 juli in Heuvelland een cursus begeleidingssnoei voor bomen in agroforestry. De cursus zal doorgaan van 10u30 tot 16u op het agroforestry-perceel van Paul Merlevede (Vakantiehoeve Rodeberg, Schomminkelstraat 26, 8954 Heuvelland). We starten met een korte theoretische inleiding, vervolgens gaan we het terrein op om bij een vijftal boomsoorten zelf begeleidingssnoei te gaan uitvoeren.

 26.06.2018

Uw privacy is belangrijk voor ons

Het Consortium Agroforestry hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. We doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Het Consortium Agroforestry houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).


21.06.2018

Excursie: Agroforestry in Noord-Frankrijk

Zoals de twee voorgaande jaren organiseert het consortium Agroforestry Vlaanderen ook dit jaar weer een studiereis. Deze keer in samenwerking met AGROOF, een studiebureau dat zich gespecialiseerd heeft  in agroforestry. Tussen maandag 17 september en woensdag 19 september nemen we een kijkje bij onze Franse buren. Tijdens deze studiereis ligt de focus op productie van kwaliteitshout, professioneel beheer, agronomische impact en vermarkting van houtige biomassa.


Interesse om samen met ons een blik te werpen op hoe onze Franse buren agroforestry implementeren op hun bedrijf? Bekijk dan snel het programma en schrijf je in.Zoals de twee voorgaande jaren organiseert het consortium Agroforestry Vlaanderen ook dit jaar weer een studiereis. Deze keer in samenwerking met AGROOF, een studiebureau dat zich gespecialiseerd heeft in agroforestry. Tussen maandag 17 september en woensdag 19 september nemen we een kijkje bij onze Franse buren. Tijdens deze studiereis ligt de focus op productie van kwaliteitshout, professioneel beheer, agronomische impact en vermarkting van houtige biomassa.
Interesse om met ons mee te gaan om te zien hoe onze Franse buren het aanpakken? Lees dan hier het programma en schrijf je in.


21.06.2018

Tot 21 september 2018 de tijd om de boslandbouwsubsidie aan te vragen.

De subsidie boslandbouw kan je heel binnenkort weer aanvragen  De subsidie financiert tot 80% van de aanlegkosten (incl. plantgoed, boombescherming en arbeid). De aanvraag indienen gebeurt via het e-loket. 

Heb je vragen, kunnen we je helpen bij het opmaken van je agroforestry plannen of je subsidieaanvraag, aarzel dan niet ons te contacteren via info@agroforestryvlaanderen.be  


21.06.2018

Nieuwe projectrapporten op de website21.06.2018

Pomona, een coöperatief boslandbouwbedrijf in wording

Twee jaar geleden droomde een groepje samentuinders uit de regio Sint-Niklaas, gedreven door de uitdagingen waar de landbouw voorstaat, over een boerderij die zowel consumenten als landbouwers toebehoort. Deze boerderij zou volgens de principes van herstellende landbouw werken, en zo divers zijn dat alle voeding van de boerderij zou kunnen komen. In dit opzicht zouden ook bomen, struiken en meerjarige planten een belangrijke rol toebedeeld krijgen. Op dit moment is de droom een concreet project geworden in volle ontwikkeling. Het project kreeg de naam Pomona, verwijzende naar de Romeinse godin van de vrucht- en notenbomen. De uitwerking gebeurt onder de vorm van een burgercoöperatie. Agroforestry-pionier François Van Ongenaert en nieuwe bioboer Koen Doggen sprongen mee op de kar en daarmee is de zoektocht naar landbouwers en een groot deel van de nodige landbouwgrond voorlopig van de baan. Nu is het nog wachten op voldoende vennoten om het project effectief van start te laten gaan.21.06.2018

4e Europese Agroforestry Conferentie - Nijmege, NL

Eind mei vond het vierde EURAF-congres (Europese Agroforestry Federatie) plaats in Nijmegen.. In verschillende sessies kwamen heel wat topics aan bod, waaronder de rentabiliteit van agroforestry-systemen, agroforestry als een vorm van duurzaam landgebruik tegen klimaatverandering, de voordelen van agroforestry op vlak van milieu, voederbomen, boom-gewas-dier interacties, agroforestry en beleid, … . De samenvattingen van alle presentaties en posters kunnen teruggevonden worden in de “conference proceedings”.29.05.2018

Infoavond agroforestry - 18/06/2018 - Lovendegem

Maandag 18 juni 2018 - 16u45
Zaal Tempelhof, Tulpenstraat 11, Lovendegem


Programma: 
- Onthaal
- Terreinbezoek fruitbomen in weiland
- Broodjesmaaltijd
- Presentaties
- Napraten bij pot en pint

Bekijk hier de uitnodiging op onze website en in pdf.
Schrijf je hier in

Meer info: 09 264 90 55 - sander.vandaele@bosplus.be


Pagina 6 van 13Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

© .