Partners

Bodemkundige Dienst van België

Inagro

agrobeheercentrum

Wervel

BOSplus

Nieuwsberichten

Huidige artikelen | Categories | Zoek

22.03.2017

Houtkanten en boslandbouw als vergroeningsmaatregelen: effect op gewasproductie en bedrijfsinkomsten.

houtkantenEind 2016 verscheen in het internationale tijdschrift ‘Agricultural systems’ een wetenschappelijk artikel geschreven door doctoraatsstudente Laura Van Vooren, verbonden aan ILVO, UGent en VITO. Het artikel evalueert de balans tussen economische haalbaarheid en meerwaarde van twee concrete vergroeningsmaatregelen: de aanplant van houtkanten en de toepassing van boslandbouw.


13.12.2016

Agroforestry op landbouwgronden van de gevangenis

gevangenen gaan appelsap makenEen van de twaalf nieuwe starters in Agroforestry dit jaar is de regie der gevangenissen. Recent plantten ze 168 fruitbomen aan op het penitentiair landbouwcentrum te Ruiselede. De bedoeling is om sap te maken van het geoogste fruit en het onder de naam 'Juice from jail' te verkopen. De gedetineerden plantten de bomen aan en zullen de komende jaren ingeschakeld worden voor het onderhoud van de boomgaard en de oogst en verwerking van het fruit. Voor de aanplant werd gebruik gemaakt van hoogstambomen van een 50 tal oude rassen van zowel appelen, peren, pruimen en kersen.20.11.2016

9 en 10 december: alles over agro-ecologie en eerlijke voeding in België

2 dagen in het teken van agro-ecologie en eerlijke voeding, voor een landbouwsysteem dat mens en milieu respecteert en voor duurzame voeding voor iedereen. Agroecology in Action bundelt de vele ontwikkelingen op het gebied van agro-ecologie in België en slaat een brug naar gelijkaardige evoluties in Europa.


20.11.2016

Volg een snoeicursus hoogstamfruitbomen bij jou in de buurt