Partners

Bodemkundige Dienst van België

Inagro

BOSplus

Nieuwsberichten

Huidige artikelen | Categories | Zoek

12.03.2018

Infoavond Soiréé "les arbres en champs"

Op dinsdag 27 februari kwamen een honderd-tal mensen in Gembloux bijeen voor de infoavond "Les arbres en champs", een evenement georganiseerd door de AWAF in het kader van het Interregproject "Forêt Pro Bos". 


"Forêt Pro Bos" is een Interreg-project om ervaring uit te wisselen rond agroforestry in Wallonië, Frankrijk en Vlaanderen. Tijdens de infoavond "Les arbres en champs" kwam dit dan ook duidelijk aan bod.  Daarnaast werd ook stilgestaan bij wetgeving en subsidiemogelijkheden (in Wallonië). Na een publiek vraag-antwoord-moment, konden de deelnemers zich verder verdiepen aan enkele thematische standjes. 

Het consortium Agroforestry Vlaanderen was ook aanwezig om enkele voorbeelden in Vlaanderen te presenteren (Daniël Van Kesteren, pluimveebedrijf met buitenbeloop van kippen, en François Ongenaert, biologische akkerbouw en groenten). Wij hebben er geleerd dat het toepassen van boslandbouw in Wallonië toch niet zo evident is als we in Vlaanderen denken; het grappige is dat zij net hetzelfde denken over Vlaanderen. De accenten liggen in beide landsdelen anders, al is er in Wallonië meer ruimte, een evidente toepassing is het in België nog niet. 

Bekijk hier de presentaties

Het Interreg-project heeft ook plannen om een dergelijk evenement ook in Vlaanderen te organiseren. Wij houden jullie zeker op de hoogte. 

Het Interreg-project 'Forêt Pro Bos' maakt deel uit van de projectportefeuille 'FeelWood', waarvan ook het 'Trans Agro Forest' Interreg-project deel uitmaakt. Meer info via: https://www.feel-wood.eu/nl/

© .