Partners

Bodemkundige Dienst van België

Inagro

agrobeheercentrum

Wervel

BOSplus

Nieuwsberichten

Huidige artikelen | Categories | Zoek

02.10.2015

Cahier DVD Aanplant en snoei van bomen in het veld

Het studiebureau Agroof, dat jarenlange expertise heeft opgebouwd rond agroforestry, ontwikkelde in 2013 de reeks CahierDVD “Aanplant en snoei van bomen in het veld”. Wervel vertaalde deze uitgave van 48 pagina's en 2u40 video. Het is een zeer praktisch en tijdloos werk waar jezeker heel wat nuttige informatie kan uithalen. De waardevolle ervaringen en kennis uit Frankrijk zijn in heel Europa toepasbaar.


Deze uitgave licht toe hoe je makkelijk kwaliteitshout kan produceren met bomen die in het volle licht staan. Dit werk behandelt noch biomassaproductie, nog fruitproductie, noch de snoei van bosbomen. Het is gebaseerd op de ervaringen van technici, boomkwekers, bosbouwers en landbouwers. Vanuit deze gezamenlijke kennisbasis was het doel niet om een "gebruiksaanwijzing" te maken over hoe je bomen leidt, maar eerder getuigenissen en specifieke vaardigheden te verzamelen, om de praktijk in de realiteit te leren kennen. Een "instrument" om de eenvoudige handelingen van de aanplant en snoei van bomen in het volle licht beter te begrijpen en zich eigen te maken.

Bekijk een fragment uit de video van de aanplant of snoei.

Bestellen:

in Vlaanderen: via het project Agroforestry in Vlaanderen
Contact: 051/ 27 33 82 of info@agroforestryvlaanderen.be
Kostprijs voor landbouwers 5 euro, niet-landbouwers 15 euro + 2€ verzendingskosten. Betalen kan op het rekeningnummer BE34 3751 1174 5190 op naam van ILVO Plant met mededeling: “cahierDVD-naam”.

in Nederland: neem contact op met jeroen@wervel.be of ga naar http://www.wervel.be/dvdcahier-aanplantensnoei

Eerdere vertaalde producten van Agroof zijn de documentaires Agroforestry - anders produceren (65 minuten, 2008) en Agroforestry - landbouw met toekomst (17 minuten, 2010).

© .