Partners

Bodemkundige Dienst van België

Inagro

agrobeheercentrum

Wervel

BOSplus

Agenda

07/07/2020 - Kemmel

Masterclass: Fruitbomen: soorten- en variëteitenkeuze

Tijdens deze masterclass leer je alles over het beheer van en de soorten- en rassenkeuze voor fruitbomen in agroforestry. Op Boomkwekerij De Linde leer je de kneepjes van het vak: welke aandachtspunten zijn er bij aankoop en onderhoud, kies je best voor zaailingen of geënte bomen, enzovoort. Bij Tuinsappen Lombarts Calville krijgen we een aanvullende rondleiding in één van de boomgaarden.
Omwille van de covid-19 maatregelen zijn we genoodzaakt de groep beperkt te houden. Daarom zullen we dit inschrijvingsformulier afsluiten bij 30 ingeschreven personen. Deze zullen dan over twee groepen  met een wisselend dagschema verdeeld worden. We mikken daarom hier op een publiek met effectieve aanplant-plannen of een sterke interesse en (beperkte) voorkennis.
Locatie: Boomkwekerij De Linde + Tuinsappen Lombarts Calville (Kemmel)
(eigen lunch voorzien omwille van de covid-19 beperkingen)
Groep 1 
10:30 - 11:45: Tuinsappen Lombarts Calville
12:00 - 13:00: lunch (Boomkwekerij De Linde)
13:00 - 15:00: Boomkwekerij De Linde
Groep 2 
10:00 - 12:00: Boomkwekerij De Linde
12:00 - 13:00: lunch (Boomkwekerij De Linde)
13:15 - 14:30: Tuinsappen Lombarts Calville

 

Inschrijven kan via deze link.

lees meer ...

07/2020 - ONLINE MODULE

Masterclass: Voedselbossen

Voor de masterclass Voedselbossen gaan we -hopelijk- voor een laatste keer digitaal. We houden van de interactie tussen deelnemers en sprekers die in normale omstandigheden door iedereen gesmaakt wordt. Toch hopen we je deze keer ook digitaal te inspireren door een inkijk te bieden in de wondere wereld van twee heel verschillende voedselbossen. Diderik Clarebout (De Woudezel - Diksmuide) en Piet Moerman (Eetbos Deinze vzw) zullen alvast met plezier hun ervaringen delen in deze online lesfilm.

Anders dan eerder gecommuniceerd, zal deze masterclass vermoedelijk eind juli ter beschikking komen. De video bekijken kan door in te schrijven via deze link.

 

lees meer ...

25/08/2020 - Lovendegem

Masterclass: Zomersnoei, verwerking en vermarkting Fruit- en notenbomen

lees meer ...

voorjaar 2021 - Nuoro, Sardinia (IT)

5th European Agroforestry conference

lees meer ...

© .